Posted on 01-20-2013 under zomaar mooi

Café De Brug in Ezinge voorziet de klanten niet alleen van een glas of kop met al dan niet alcoholische vloeistof, maar kan ook een goede maaltijd verzorgen. Eens per maand kan er ingeschreven worden op een thema-verwennerij, een heerlijk diner voor een redelijke prijs! Gisteravond was het weer raak met het thema Oostenrijk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij Oostenrijk nooit aan culinaire hoogstandjes had gedacht, maar de familie Van Dijk, met Anita en Annelies in de keuken en Carolien en Sjoerd in de bediening, bewezen dat dit wel degelijk kon! We werden ontvangen met een witte glühwein/kwast, een fijne opwarmer na een koude wandeling. Vervolgens de Oostenrijkse verwennerijen

IMG_0632

Carpaccio van Oostenrijkse luchtgedroogde ham

(ik had al een aantal happen genomen, voor ik deze foto maakte)

IMG_0633

Schlipfkrapfen (Runderbouillon met gevulde noedels)

IMG_0634

Walser krustenbraten (langzaam gegaard varkensvlees met krokante korst)

IMG_0635

en als toet(je?)

Nockerl met warme kersen en Sachertorte

(gebakken citroeneiwit met warme kersen en chocioladetaart)

Volgende maand is het thema Hongarije. Welk vooroordeel zal er nu sneuvelen?