Posted on 01-18-2013 under de waan van alledag

Gisteravond keek ik naar Pauw en Witteman. Één van de optredende gasten was de minister van wisselende (nu economische) zaken Henk Kamp. Een paar van zijn uitspraken vielen mij op. Zo meldde hij:

“ Wij hebben onvoldoende technisch opgeleide mensen. Wat wij kunnen doen als overheid is dat die mensen er wel zijn, dat bedrijven en scholingsinstellingen er met de overheid voor zorgen dat die mensen er wel komen.”

Nu ken ik iemand van nabij, die werkloos is en graag een opleiding, ook een technische, wil volgen. Dus keken we (ook al enige tijd geleden) snel op de UWV-webpagina en vonden

UWV-opleidingskosten

Hoe verwacht Henk Kamp dat iemand van 31 jaar met een zelfstandige huishouding, een WW-uitkering en (als hij geen werk vindt) uitzicht op een bijstandsuitkering deze kosten zelf kan betalen? Waar is die inzet van overheid en bedrijfsleven?