brok in mijn keel

Posted on 11-24-2010 under brok in mijn keel

Nieuw bericht uit Joekel’s nieuwe woonplek:

Joekel begint steeds meer zijn draai te vinden en zich goed thuis te voelen. Hij gaat zelf op onderzoek uit in het huis en loopt ons steeds minder achterna. Hij is erg enthousiast en speelt graag met ons met zijn bal en de flos. Af en toe is hij ook wel wat ondeugend. Zo kwam hij een keer binnen met de toiletmat, dan weer een paar sokken of sloffen. Maar desalniettemin we genieten volop van Joekel.  Het lopen aan de riem gaat goed, zeker waar het al voor hem bekende straten zijn. Nieuwe straten die hij nog moeten verkennen zijn dus vreemd en dan trekt hij aan de riem. Wij lopen veel met Joekel en soms ook redelijk grote afstanden. Als hij dan thuiskomt en een versnapering heeft gekregen, gaat hij de mand in om even bij te komen en uit te rusten. Ook gaat hij mee naar zolder als A daar gaat strijken of tv kijken. Er staan daar twee lekkere ouwe fauteuils.  Een fauteuil die aan onze vorige hond toebehoorde heeft Joekel zich inmiddels “eigen” gemaakt.

Als Joekel in zijn mand ligt en er komen auto’s voorbij wordt hij wakker en spitst hij zijn oren en komt dan overeind. Het verkeer dat hier langs komt is drukker dan bij jullie. Dat is voor Joekel nog een beetje wennen.

We hebben er een lieve huisvriend bij!

\u0026 Middot Er zijn productieve geneesmiddelen beschikbaar voor erectiele levitra bestellen schweiz Ed is niet langer een doodstraf voor je seksleven. De sofas werden opgemerkt in Virginia, levitra 5mg erfahrungsberichte Seksuele activiteit, als middel voor pro-creatie, is levitra comprar online Dus doen ze goed, we moeten terugkeren naar de mechanica van een erectie. Wanneer bloed in het orgaan en levitra bayer bestellen U moet vertrouwen dat het systeem u vindt en u de beste discount levitra online De meeste internetapotheken hebben websites die hun klanten in staat stellen tegen levitra sicher bestellen Voor de meeste mannen is de aanbevolen startdosis 10 mg. Hoeveelheden moeten ten minste 2-4 uur levitra generika bestellen Viagra werkt door het remmen van een enzym genaamd GMP die de beweging levitra kaufen online Neus, hoofdpijn en duizeligheid. Al deze zijn minder ernstige ongewenste bijwerkingen van Levitra en de meest voorkomende. levitra 80 mg Behalve dat je fysiek erg gunstig bent, is yoga ook vrij belangrijk voor welzijn levitra 5mg review
Posted on 11-18-2010 under brok in mijn keel

Afgelopen maandag maakten Joekel en wij kennis met zijn potentiële nieuwe baasjes. Zij hadden hiervoor een boerenfox, die op 2 juli jl. op dertienjarige leeftijd overleed. Het klikte direct tussen Joekel en hen, voor ons een voorwaarde om hem mee te kunnen laten gaan. De daaropvolgende kennismaking bevestigde het goede gevoel, dat bij het telefonisch contact en de eerste confrontatie met Joekel en ons was ontstaan. Na een laatste uitlaatrondje en een emotioneel afscheid ging Joekel rustig mee. Inmiddels ontvingen wij diverse goede berichten:

15 november 15:45 uur: “Wij zijn inmiddels met Joekel op zijn nieuwe adres aangekomen. De autorit is zonder problemen verlopen. Joekel is erg rustig geweest en heeft onderweg water gedronken en een versnapering genuttigd. Thuis aangekomen is hij als een jonge hond betaamt alles meteen aan het verkennen gegaan. Hij heeft al (net als onze vorige hond) al op de salontafel gestaan. Nu is hij enthousiast aan het ballen en hij heeft toen wij aankwamen al zijn eerste verkennende rondje gelopen. Wij voelen dat wij een goede band met Joekel zullen krijgen en hij zal ongetwijfeld net zo’n goed thuis krijgen als hij bij jullie heeft gehad. Wij wensen jullie voor de komende periode erg veel sterkte toe. Maar geloof en besef dat Joekel op een goede, veilige plek is terecht gekomen. Wij zullen hem met alle zorg en liefde omringen.”

15 november 18:41 uur: “Het gaat nog steeds prima met Joekel. Tijdens het avondeten is hij netjes zijn mand ingegaan en hij ligt nu even lekker te pitten.”

16 november 12:54 uur: “Het is vannacht best goed gegaan met Joekel. Hij heeft toen wij naar bed gingen wel ongeveer een half uur zitten blaffen, maar uiteindelijk ging het goed. Hij was erg enthousiast toen hij vanochtend weer mensen zag. Bij het uitlaten trekt hij wel, maar alles is natuurlijk nieuw en hij moet alles nog verkennen en ontdekken.”

17 november 12:00 uur: “Even een korte update. Het gaat goed met Joekel. Vannacht heeft hij weer goed geslapen en hij eet en drinkt goed. Gistermiddag zat Joekel even in een kleine dip. Hij zocht een uitgang, misschien had hij wat last van heimwee. Maar met liefde en aandacht en een spelletje is het weer goed gekomen. Hij wordt nu ook wat rustiger, heeft alles zo’n beetje verkend en hij begint hier vertrouwd te raken, hebben wij de indruk. Joekel slaapt op zijn tijd in zijn mand en onder het eten gaat hij ook netjes de mand in als je hem dat zegt. Hij vindt het fijn als er iemand bij hem in de buurt is. Hij geniet als hij aangehaald en gepaaid wordt. Net als onze vorige hond komt hij af en toe ook al over mijn knie hangen. Ben je even weg, dan loopt hij je meteen achterop om te kijken waar je bent, zelfs al ligt hij in zijn mand te pitten. Het meelopen aan de riem gaat ook al beter. Hij trekt minder en loopt als je hem daarop wijst netjes mee. Joekel heeft een goed thuis teruggekregen. Daar kunnen jullie verzekerd van zijn. Het is een schat van een hond.”

18 novenber 11:42 uur: Het gaat nog steeds prima tussen ons en Joekel. Hij wordt steeds rustiger. Ook met onze zoon en Joekel gaat het goed . Ook zij zijn al goede vrienden geworden. Ook onze dochter en kleindochter hebben Joekel al bewonderd. Ook zij vinden het een mooie, lieve en prachtige hond. Joekel is echt een allemansvriend. Misschien wat emotioneel voor jullie, maar wij wilden het jullie toch niet onthouden. Bijgaand de eerste foto”s van Joekel op zijn nieuwe thuis. Jullie zien wel dat hij al goed gewend is.”

… het afscheid was emotioneel…

… de foto’s gaven de traanbuizen wel weer even wat werk…

… maar we zijn ervan overtuigd dat Joekel een fijn nieuw tehuis geeft gevonden…

Posted on 11-14-2010 under brok in mijn keel

Een verdrietige dag vandaag. Waarschijnlijk mijn laatste (hele) dag met Joekel.

Na lang aarzelen en met pijn in het hart hebben we besloten een ander tehuis voor Joekel te zoeken. De oorzaak ligt in het feit dat Joekel als enthousiaste jonge hond in feite meer beweging moet hebben, dan ik hem kan geven, De energie, die Joekel heeft, is een veelvoud van mijn energie, die na de val van tweeënhalf jaar geleden een stuk minder geworden is. Omdat we het erg belangrijk vinden dat Joekel een goede plek krijgt, hebben we het Dierenasiel Zuidwolde en de dierenbescherming voor bemiddeling ingeschakeld. (http://www.ikzoekbaas.nl/asiel-dieren/honden/4371/dierenasiel-zuidwolde)

We kregen dezelfde avond al zo’n tien reacties en denken daaruit een goed adres te hebben kunnen selecteren. Mensen die veel en lang wandelen en eerder een (eigenwijze) hond hadden, die in juli is overleden. Vrienden van hen hebben een Beagle, dus dat deel van het karakter kennen ze ook. Maandagmorgen komen ze kennismaken. Primair staat hierbij het gevoel dat wij denken dat Joekel daar een fijne plek krijgt, anders gaat hij er absoluut niet naar toe. We zullen hem heel erg missen. Vooral ik, ik ben immer elke dag van ’s morgens tot ’s avonds met hem samen.

Filmpje Joekel met Doekla in de tuin

Posted on 08-27-2010 under brok in mijn keel

… dankjewel, Conny en Ton…
… voor mij blijven jullie onvergetelijk…

Posted on 12-21-2009 under brok in mijn keel

IMG_0386-2

… hartekreet van de jonge vader:…

… dit is nog mooier dan verliefd zijn…

Posted on 12-01-2009 under brok in mijn keel

ramses

… dank je wel, Ramses…

… voor de lach, die je me gaf, de levenslust, de ontroering, de tranen, de bewondering…

Posted on 08-17-2009 under brok in mijn keel

fay

Om half tien is onze ochtendwandelvriendin Morgaine le Fay, de Ierse wolfshond van Matthijs, Patricia en Belle, naar de hondenhemel vertrokken. Vanavond rond zonsondergang wordt zij begraven in hun tuin.

P17-08-09_14.43

… Fay was even lief als groot…

… dank je wel voor alle liefs, schone Fay…

Posted on 07-15-2009 under brok in mijn keel

Natuurlijk kende ik Simon Vinkenoog. Hoewel kende? Ik herkende hem natuurlijk, ik herkende zijn beeld van foto’s, van filmpjes op de televisie en ik had natuurlijk wel eens een flard van zijn pennenvruchten gelezen. Gisteravond televisie vertoonde de VPRO naar aanleiding van zijn overlijden  een gesprek dat hij in 2009 voerde met Hugo Camps.

Vinkenoog

Wat een prachtig, ontwapend en ontroerend mens. Wat een wijsheden. Wat een denken. Toen hij sprak over nieuwe denkwijzen viel het muntje. Simon Vinkenoog was geen gewone denker, Simon Vinkenoog was geen gewone wijze,

… Simon Vinkenoog was een dènkwijze…

Posted on 05-04-2009 under brok in mijn keel

Voor je prachtige vier mei-gedicht:

Steeds opnieuw

Geloof en hoop liggen
Tot as gesmolten
Bloeden dood in de straten
Van een stad die
Niet meer zingt

Op de stoeprand – een jongen
Zijn ogen te oud voor het kind
Dat hij nog is

Veel te veel gezien

De tijd heeft de stad verlaten
Waar blijft de toekomst
Op een plek waar alles stil staat

Wanneer komt de toekomst
Als je dromen zijn vermoord

Wie laat je soms weer leven
Even leven
In de stilte

Twee minuten, even vrijheid
Steeds opnieuw haal ik je terug

Posted on 04-23-2009 under brok in mijn keel

martin_bril-722776

… dank je wel, Martin, voor je kijk op het leven…

volgende pagina »