zomaar mooi

Posted on 01-20-2013 under zomaar mooi

Café De Brug in Ezinge voorziet de klanten niet alleen van een glas of kop met al dan niet alcoholische vloeistof, maar kan ook een goede maaltijd verzorgen. Eens per maand kan er ingeschreven worden op een thema-verwennerij, een heerlijk diner voor een redelijke prijs! Gisteravond was het weer raak met het thema Oostenrijk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij Oostenrijk nooit aan culinaire hoogstandjes had gedacht, maar de familie Van Dijk, met Anita en Annelies in de keuken en Carolien en Sjoerd in de bediening, bewezen dat dit wel degelijk kon! We werden ontvangen met een witte glühwein/kwast, een fijne opwarmer na een koude wandeling. Vervolgens de Oostenrijkse verwennerijen

IMG_0632

Carpaccio van Oostenrijkse luchtgedroogde ham

(ik had al een aantal happen genomen, voor ik deze foto maakte)

IMG_0633

Schlipfkrapfen (Runderbouillon met gevulde noedels)

IMG_0634

Walser krustenbraten (langzaam gegaard varkensvlees met krokante korst)

IMG_0635

en als toet(je?)

Nockerl met warme kersen en Sachertorte

(gebakken citroeneiwit met warme kersen en chocioladetaart)

Volgende maand is het thema Hongarije. Welk vooroordeel zal er nu sneuvelen?

\u0026 Middot Er zijn productieve geneesmiddelen beschikbaar voor erectiele levitra bestellen schweiz Ed is niet langer een doodstraf voor je seksleven. De sofas werden opgemerkt in Virginia, levitra 5mg erfahrungsberichte Seksuele activiteit, als middel voor pro-creatie, is levitra comprar online Dus doen ze goed, we moeten terugkeren naar de mechanica van een erectie. Wanneer bloed in het orgaan en levitra bayer bestellen U moet vertrouwen dat het systeem u vindt en u de beste discount levitra online De meeste internetapotheken hebben websites die hun klanten in staat stellen tegen levitra sicher bestellen Voor de meeste mannen is de aanbevolen startdosis 10 mg. Hoeveelheden moeten ten minste 2-4 uur levitra generika bestellen Viagra werkt door het remmen van een enzym genaamd GMP die de beweging levitra kaufen online Neus, hoofdpijn en duizeligheid. Al deze zijn minder ernstige ongewenste bijwerkingen van Levitra en de meest voorkomende. levitra 80 mg Behalve dat je fysiek erg gunstig bent, is yoga ook vrij belangrijk voor welzijn levitra 5mg review
Posted on 03-21-2011 under zomaar mooi

Het werd tijd voor een nieuwe keuken, dus

… moesten er leidingen worden verlegd…

… zaten we een paar weken in de rommel…

… maar wij vinden het de moeite waard…

Posted on 02-09-2011 under zomaar mooi

Kort voor de opening van het Museum Wierdenland aan de Van Swinderenweg 10 in Ezinge, bouwde ik voor het eerst helemaal zelf een website. Zonder daar ooit voor doorgeleerd te hebben, maakte ik als vrijwilliger met het gratis programma KompoZer de website van het museum. Tussentijds heb ik wel eens wat aangepast en nog steeds houd ik de informatie actueel. Dit kan ik met plezier in mijn eigen tempo en op voor mij geschikte tijden doen.

Vandaag ontving ik een e-mailtje van Marjon Edzes, de directeur van het museum:
“Ik kreeg bericht van de Koninklijke Bibliotheek dat onze website is gekozen voor archivering. Dat betekent dat de KB regelmatig kopieën van de site maakt en deze bewaart. Dus Ton, jouw werk krijgt eeuwigheidswaarde.”

… toch leuk…

Posted on 12-25-2010 under zomaar mooi

… als je soms nog eventjes in sprookjes gelooft…

… is een fay daarbij toch wel op z’n plaats…

… fijne faystdagen allemaal…

Posted on 09-07-2010 under zomaar mooi

Ik had het al eerder over het drukke weekend. Zaterdagmiddag naar de Piloersemaborg en Galerie Ruigewaert, zondag deelname van Doekla een de Kunstmarkt Katjee. Voor een impressie van Katjee kan ik natuurlijk niet tegen blogcollega Henk, Gronings meest bekende brugwachter en enthousiast fotograaf, op.

Bij ons bezoek aan Galerie Ruigewaert maakten de draadbomen van Zsuzsanna Györgyövics diepe indruk op ons. Op één van haar kunstwerken namen wij direct een optie. Gisteren kwam deze op zicht en de keuze was direct gemaakt.

… de boom heeft zijn plek bij ons gekregen…

Posted on 08-13-2010 under zomaar mooi

… hoe deden ze dat in het pre-iPad-tijdperk…

Posted on 08-09-2010 under zomaar mooi

Groeten uit mijn wereld: Drie talentvolle meiden, die Doekla en mij aan het lachen konden krijgen, maar ons ook konden ontroeren. Grijp je kans en ga gauw kijken als het even kan!

Posted on 08-06-2010 under zomaar mooi

Een mini muziektheatervoorstelling ín een camper: ‘Groeten uit mijn wereld’
Drie enthousiaste meiden van de Academie voor Popcultuur uit Leeuwarden, Sanne Supèr, Berber de Vries en Nina Boegschoten, maakten deze muzikale voorstelling. De meiden komen alle drie uit een dorp; Sanne uit Witteveen in Drenthe, Berber uit Koudum in Friesland en Nina uit Harkstede in Groningen. Ze rijden rond in een camper, waarin ze ‘Groeten uit mijn wereld’ spelen. Het stuk gaat over het verlaten, achterblijven en terugkomen in je geboortedorp. Ze laten zien wat de nadelen en voordelen zijn van een dorp en van een stad. Ze zingen liedjes over hoe het is om je thuisbasis te verlaten en de wijde wereld in te trekken.

De meiden spelen de voorstelling op zondag 8 augustus in Ezinge!  Tijden: 17:00 uur, 19:30 uur & 20:45 uur. De voorstelling duurt veertig minuten en per voorstelling kunnen slechts acht bezoekers aanwezig zijn. Voor reservering mail naar groetenuitmijnwereld@gmail.com of bel naar 06 303 64 287. Voor meer informatie zie www.groetenuitmijnwereld.nl .

… dát moeten we natuurlijk gaan zien…

Posted on 06-15-2010 under zomaar mooiOm de zomer in te luiden wordt op zaterdag 19 juni (van 12:00-20:00 uur) en zondag 20 juni (van 12:00-17:00 uur) 2010 een Midzomer kunstenaarsroute gehouden. Tijdens deze twee dagen zullen verschillende kunstenaars hun werk op de Allersmaborg aan de Allersmaweg 64, 9891 TD Ezinge, en ’t Waarhuis tentoonstellen en deels verkopen. Hierbij kunt u onder andere denken aan schilderijen, keramiek en sieraden. Bezoekers van de kunstmarkt op de Allersmaborg kunnen hun kunstbezoek vervolgen op ’t Waarhuis te Aduarderzijl (op 10 minuten fietsafstand van de Allersmaborg). Ook hier zullen gedurende het weekend verschillende kunstenaren exposeren en verkopen.

Op zaterdagavond zal de dag feestelijk worden afgesloten met een swingend concert van muziekvereniging De Eendracht. Hun repertoire bestaat uit jazz, klassiek, mars en kapel.

Tijdens het weekend zal het terras van de Allersmaborg geopend zijn. Hier kunt u tussen het bezichtigen door bijkomen met een drankje of hapje.

… kom eens even kijken en vergeet dan Doekla niet…

Posted on 06-13-2010 under zomaar mooi

Marzabotto, Italië, juni 2010

volgende pagina »